2 Ιανουαρίου 2014

Νέα χρονιά, Νέες στιγμές! Κρατήστε τις για πάντα!


   Χθες ήταν η πρώτη μέρα του νέου χρόνου! Η Loyce Turpin, δασκάλα και φίλη από το Detroit, που γνώρισα από κοντά σε κατασκήνωση του CISV στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2006, αποχαιρέτησε αυτή τη χρονιά όπως και κάθε χρονιά, ανοίγοντας το βάζο που βλέπετε. Σ' αυτό το βάζο, κρατούσε από την πρώτη μέρα του προηγούμενου έτους, τις στιγμές που της έδωσαν χαρά σε μικρά πολύχρωμα σημειωματάκια.
    Έγραφε ακόμα και γι' αυτά τα πολύ μικρά και απλά πραγματάκια, που μας φτιάχνουν τη διάθεση, έστω και για λίγο, αλλά τις περισσότερες φορές τα ξεχνάμε, όταν ανατρέχουμε στις καλές στιγμές του παρελθόντος, όπως μια βόλτα, ένα φιλικό τηλεφώνημα που δεν περιμέναμε, οτιδήποτε. 
  Όπως μου είπε η ίδια, στην αρχή μπορεί να μη φαίνεται τόσο σπουδαίο το να γράφεις γι' αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα, αλλά αυτά ήταν που έκαναν τη διαφορά, καθώς τα ξαναθυμόταν διαβάζοντας τα σημειώματα από το βάζο. 
   Δεν είναι όμορφη ιδέα; Ευκαιρία, λοιπόν, από σήμερα να κρατάμε κι εμείς τις μικρές ή μεγαλύτερες χαρές μας, με αυτόν τον τρόπο και του χρόνου, ανήμερα Πρωτοχρονιάς με το καλό, να τις θυμηθούμε.
 Ξεκινήστε το δικό σας βάζο των καλών στιγμών. Διαλέξτε ένα μεγάλο άδειο βάζο και κάθε φορά που θέλετε να κρατήσετε μια ανάμνηση, γράψτε γι' αυτό σε ένα χαρτάκι και ρίξτε το μέσα. 
  Και γιατί όχι; Κάντε το και στην τάξη! Μπορείτε να έχετε ένα βάζο στο οποίο όλοι οι μαθητές να βάζουν χαρτάκια ή να έχει ο καθένας το δικό του και να το πάρει στο τέλος στο σπίτι, όπου θα μπορεί να το συνεχίσει ως το τέλος της χρονιάς.

  Καλή χρονιά με πολλές καλές στιγμές!
Loyce thank you for sharing this idea!

4 σχόλια:

 1. Καλή χρονιά, να είσαι γερή και δυνατή...προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες!!!! Σε παρακαλώ έχεις κάποιο εύκολο πατρόν για μικρά παιδιά για να τους ετοιμάσω χιονάνθρωπο; Νομίζω είναι μια καλή ιδέα για το ξεκίνημα του Γενάρη στην άδεια μου τάξη, αφού λείπουν ΟΛΑ τα χριστουγεννιάτικα που ομόρφαιναν τους τοίχους. Σ' ευχαριστώ-ΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νίκη σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υπέροχες ευχές σου και ανταποδίδω! Θέλεις να φτιάξεις ένα μεγάλο χιονάνθρωπο για την τάξη ή να κάνει το κάθε παιδί το δικό του; Δεν έχω κάτι έτοιμο, αλλά έχω βρει ωραίες ιδέες και θα φτιάξω κάποιες από αυτές πολύ σύντομα ;-).

   Διαγραφή
 2. Θα προτιμούσα έναν χιονάνθρωπο για κάθε παιδάκι, προκειμένου να συμμετέχουν όλα τα παιδάκια με τον τρόπο τους. Σ' ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον και μάλιστα τόσο γρήγορα!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή