Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για να μη χάνετε ανάρτηση στο facebook

 
  Ακόμα κι αν έχετε κάνει like στη σελίδα, υπάρχει ενδεχόμενο να μη βλέπετε τις αναρτήσεις της, λόγω των νέων ρυθμίσεων του Facebook.    
   Αν θέλετε να ενημερώνεστε κάθε φορά που γίνεται μία ανάρτηση από το blog Ιδέες για δασκάλους στο Facebook, μπορείτε να προσθέσετε τη σελίδα "Ιδέες για δασκάλους" στη λίστα ενδιαφερόντων σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Αρχικά επισκεφτείτε τη σελίδα "Ιδέες για δασκάλους", στο Facebook.
Εκεί θα βρείτε ένα γρανάζι, δίπλα στο κουμπί "Μου αρέσει" ή "Like". Πατήστε πάνω του.
Οι επιλογές που θα εμφανιστούν είναι οι λίστες που ήδη έχετε και Νέα λίστα. Αν δεν έχετε δημιουργήσει κάποια ακόμα, επιλέξτε τη "Νέα λίστα".
Θα εμφανιστεί η παρακάτω καρτέλα με τη σελίδα "Ιδέες για δασκάλους" επιλεγμένη. Πατήστε το κουμπί "Επόμενη".
Εδώ μπορείτε να ονομάσετε τη λίστα που θα δημιουργήσετε και να ορίσετε ποιοι μπορούν να τη βλέπουν. Αυτό ήταν! Πατήστε τέλος και η σελίδα θα έχει προστεθεί στη λίστα που θα έχετε δημιουργήσει.

Αν πάλι θέλετε να προσθέσετε τη σελίδα "Ιδέες για δασκάλους", σε κάποια λίστα που ήδη έχετε, δεν έχετε παρά να μπείτε στη σελίδα, να πατήσετε στο γρανάζι και να επιλέξετε τη λίστα που θέλετε.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για άλλες σελίδες που σας ενδιαφέρουν στο facebook. 

Για τις νέες ρυθμίσεις του Facebook και τη δημιουργία λίστας ενδιαφερόντων, ενημερώθηκα από το ιστολόγιο Παίζουμε μαζί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.