2 Μαρτίου 2014

Φουρφουράκι ή ανεμόμυλος από χαρτί!


    Ρίχνοντας μια ματιά στα βιβλία της βιβλιοθήκης του καινούριου μου σχολείου, βρήκα ένα βιβλίο του 1986, με τίτλο "Παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές κατασκευές αισθητικής αγωγής" του Γιάννη Καραμπάτη. Αν τυχαίνει να έχετε τους δύο τόμους από τους οποίους αποτελείται, ξεφυλλίστε τους και θα βρείτε πολλά και χρήσιμα πράγματα! Πολλά από αυτά που βρίσκουμε σήμερα στο pinterest, υπάρχουν σε ένα ελληνικό βιβλίο εδώ και 28 χρόνια!

    Μια πολύ απλή κατασκευούλα, που βρήκα στον πρώτο τόμο, είναι το ανεμομυλάκι ή φουρφουράκι. Το μόνο που χρειάζεται για να φτιαχτεί είναι ένα τετράγωνο χαρτί, μια πινέζα και ένα χρωματιστό ξυλάκι ή γλωσσοπίεστρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύλινο καλαμάκι. Εγώ χρησιμοποίησα μικρά τετράγωνα χαρτιά (10εκ x 10εκ) με σχέδια, αλλά θα βγουν πολύ όμορφα και με μονόχρωμα χαρτιά.

Δείτε πόσο εύκολα φτιάχνεται ένα φουρφουράκι, στο παρακάτω βιντεάκι.

κατασκευή απλού ανεμόμυλου- εικόνα από το βιβλίο Παιδαγωγικές και Καλλιτεχνικές κατασκευές Αισθητικής Αγωγής, τόμος α, σελ. 11

YΓ.(Μάιος 2015): Βρήκα όμορφα χαρτάκια και δοκίμασα να φτιάξω με αυτά τα φουρφουράκια. Αντί για ξυλάκια χρησιμοποίησα βάσεις για cake-pops.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου