15 Μαρτίου 2014

Το τραγούδι της κοιλάδας!


     Μετά από τα παραμυθένια ταξίδια στους κόλπους και τα ακρωτήρια της Ελλάδας, την ξεχωριστή ιστοριογραμμή με ρίμα, τα τραγούδια για τις προπαίδειες του 3,4,6,7,8 και τα ελληνικά νησιά, ο Γιάννης Σταράκης, συνάδελφος, αλλά δάσκαλός μου στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, "ξαναχτυπά"!! Αυτή τη φορά με ένα τραγούδι, που θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές μας να μάθουν τι είναι η κοιλάδα!

    Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας τραγούδι "Μη μου λες αντίο" από τον Κώστα Μακεδόνα, που θα ακούσετε στα πρώτα λεπτά του παρακάτω βίντεο. Ο Γιάννης έχει γράψει στιχάκια που ταιριάζουν στη μελωδία και δίνουν τον ορισμό της κοιλάδας. Μετά το απόσπασμα από το πρωτότυπο τραγούδι, ακούγεται μόνο η μουσική και εμφανίζονται οι στίχοι στην οθόνη, οπότε μπορείτε εύκολα να το τραγουδήσετε με τους μαθητές σας. 
Καλή διασκέδαση και μάθηση μαζί!

Για περισσότερα βίντεο του Γιάννη επισκεφτείτε το κανάλι του στο Youtube.

2 σχόλια:

  1. Γαλήνη, να είσαι καλά κορίτσι μου! Τυχαία βρήκα το blog σου εδώ και 4 μήνες! Να ήξερες πόσο μ' έχεις βοηθήσει. Είμαι μητέρα και με το υλικό σου παίρνω ιδέες για το καθημερινό μας διάβασμα. Σ' ευχαριστώ πολύ ! Πολύ σημαντική η προσπάθειά σας για τη μόρφωση των παιδιών μας. Τουλάχιστον έτσι τα μαθαίνουν σίγουρα και πιο διασκεδαστικά επίσης. Αυτό είναι το σχολείο που θέλουμε..... Να είσαι καλά και να συνεχίσεις με δύναμη και υπομονή!!! Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα και ανταποδίδω τις όμορφες ευχές σου!!! Με την ευκαιρία, ευχαριστώ και το συνάδελφο Γιάννη Σταράκη για τη συγκεκριμένη ιδέα με το τραγούδι της κοιλάδας, αλλά και τόσες άλλες που μου έχει επιτρέψει να δημοσιεύσω εδώ. Από την εμπειρία συναδέλφων παίρνουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, πολλές νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

      Διαγραφή