14 Σεπτεμβρίου 2014

Κέρασμα ομπρελίτσα!


    Με αφορμή τα πρώτα μας γενέθλια στις 8 Σεπτεμβρίου, ετοιμάσαμε φθινοπωρινά γλυκά κεράσματα σε σχήμα ομπρελίτσας! Φτιάχνονται εύκολα με τη βοήθεια του πατρόν, που θα βρείτε παρακάτω. Τα υλικά που χρειάζονται είναι χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι και λιχουδιές για να γεμίσουν! Όμορφο κέρασμα για την επιστροφή στο σχολείο ή μια φθινοπωρινή κατασκευή που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τους μαθητές.
 
   Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν, να κόψετε όλα τα μέρη προσεκτικά και να τα αντιγράψετε σε χρωματιστά (όχι τα πολύ λεπτά κατά προτίμηση) χαρτόνια. Μπορείτε να τα κάνετε μονόχρωμα ή να βάλετε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα ή και με σχέδια. Όταν ετοιμάσετε τα κομμάτια από τα χαρτόνια, κάντε τις τσακίσεις στο ορθογώνιο και τοποθετήστε τα όπως φαίνεται στην εικόνα. Βάλτε λίγη υγρή κόλλα στα σημεία που δείχνει το πατρόν και πιέστε ελαφρά.

  Δοκιμάστε να τα φτιάξετε σε διάφορες αποχρώσεις! Χρησιμοποιήστε ό,τι χαρτόνια έχετε. Δε χρειάζεται να είναι όλα ίδια μεταξύ τους!! ;-)

Διαλέξτε τις λιχουδιές ή τα μικροδωράκια, με τα οποία θα γεμίσετε τις ομπρελίτσες. Εμείς λόγω γενεθλίων, βάλαμε σοκολατάκια, που είχαμε ντύσει με χαρτί ζωγραφισμένο με το μηλαράκι μας!

Οι ομπρελίτσες μας είναι έτοιμες για κέρασμα! 
   Αν θέλετε, βάλτε τα σοκολατάκια σε πουγκάκια από διαφανή ζελατίνα! Γίνονται ακόμα πιο όμορφες οι ομπρελίτσες μας και δεν υπάρχει φόβος να πέσουν τα σοκολατάκια κατά τη μεταφορά και να σκορπίσουν ;-)


Το πατρόν
Την ιδέα βρήκα στη σελίδα Qbee'squest ως μπομπονιέρα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου