Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μολυβάκια από γλωσσοπίεστρα


    Έτοιμα τα φετινά μας δωράκια για την υποδοχή των μαθητών στο σχολείο! Μολυβάκια φτιαγμένα από χαρτόνι και ξυλάκια κατασκευών ή γλωσσοπίεστρα, ζωγραφισμένα με τα ονόματά τους. Διακοσμητικά για τα δωμάτιά τους ή και για την τάξη. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν παρουσιολόγιο.

    Τα έφτιαξα ακολουθώντας τη διαδικασία, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Για κάθε μολύβι χρειάστηκα χαρτιά και χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, 5 ξυλάκια, υγρή κόλλα, κολλητική ταινία με σχέδια και απλή, ψαλίδι και κορδέλα.

    Στο καθένα σχεδίασα με λευκό πλαστικό χρώμα, το όνομα κάθε παιδιού. Χρειάστηκε να κάνω δύο περάσματα με το χρώμα. Κόλλησα με ταινία την κορδέλα στο πίσω μέρος του μολυβιού. Για την πίσω όψη, έκοψα μολυβάκια από χρωματιστό χαρτί με ψαλίδι που κόβει με σχέδιο. Κόλλησα το χαρτί με υγρή κόλλα.
     Ετοίμασα και τα υπόλοιπα μολυβάκια! Στην πίσω όψη μπορούμε να γράψουμε δυο λογάκια σε κάθε μαθητή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικά έγραψα σε ένα "Καλή σχολική χρονιά", για να δείτε πώς φαίνεται.
     
Ετοίμασα και το σχετικό πατρόν για περισσότερη βοήθεια. Η πίσω όψη είναι λίγο μεγαλύτερη για να μπορείτε να την κόψετε με παρόμοιο ψαλίδι με σχέδια. 

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης την ανάρτηση Γλυκά μολυβάκια 

Σχόλια

 1. πολύ όμορφη, έξυπνη και απλή κατασκευή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως δεν είναι πολύ δύσκολη και βγαίνει όμορφη! Δοκίμασέ το!

   Διαγραφή
 2. Κορίτσι μου, είσαι θησαυρός! Ευχαριστώ τεράστιο για το μοίρασμα των ιδεών! Κι αυτή η ιδέα σου υπέροχη! Μου φαίνεται -γιατί ΑΚΟΜΑ δεν ξέρουμε!!!!- πως θα ΞΑΝΑπάρω Πρώτη. Και μετά από τρία χρόνια στην Α'... βαριέσαι τον εαυτό σου, όχι απλά το υλικό που έχεις... Συνεπώς... ψάχνω να δω τι θα κάνω και πόσο γρήγορα μπορώ να το κάνω. Ουφ.

  Ευχαριστοφιλί και... ευτυχές το νέον έτος! ;)
  Μαριλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Μαριλία! Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τελικά πήρες ξανά Α; Σε καταλαβαίνω πάντως! Ελπίζω εδώ να βρεις ιδέες για ανανέωση!! Με το καλό να κυλήσει κι αυτή η χρονιά ομαλά και δημιουργικά!

   Διαγραφή
  2. O, ναι! Π ά λ ι > Πά λι > Πάλι Α'. Και μόλις έχω να γράψω το "χορταράκι" με τις φωνούλες σε 20 τετράδια. "Νν να νο νι νη"...

   Θα 'ρχομαι. Θα 'ρχομαι και μόλις λίγο ισορροπήσω ξανά σε μικρά... παπούτσια, έχω κάτι στο μυαλό μου και για το δικό μου υλικό και την καλύτερη οργάνωσή του. Ίσως σ' ενοχλήσω κατ' ιδίαν για το διαδικαστικό.

   Ευχαριστώ και πάλι!

   Διαγραφή
  3. Καλή δύναμη!!! Αν και έχω ακούσει για τις δυσκολίες τις Α, θα ήθελα κάποια στιγμή να τη δουλέψω. Ως τώρα δεν έχει τύχει ποτέ, γιατί μας παίρνουν αργότερα... Τέλος πάντων! Σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω στη διάθεσή σου!! :-)

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.