7 Σεπτεμβρίου 2014

Μολυβάκια από γλωσσοπίεστρα


    Έτοιμα τα φετινά μας δωράκια για την υποδοχή των μαθητών στο σχολείο! Μολυβάκια φτιαγμένα από χαρτόνι και ξυλάκια κατασκευών ή γλωσσοπίεστρα, ζωγραφισμένα με τα ονόματά τους. Διακοσμητικά για τα δωμάτιά τους ή και για την τάξη. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν παρουσιολόγιο.

    Τα έφτιαξα ακολουθώντας τη διαδικασία, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Για κάθε μολύβι χρειάστηκα χαρτιά και χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, 5 ξυλάκια, υγρή κόλλα, κολλητική ταινία με σχέδια και απλή, ψαλίδι και κορδέλα.

    Στο καθένα σχεδίασα με λευκό πλαστικό χρώμα, το όνομα κάθε παιδιού. Χρειάστηκε να κάνω δύο περάσματα με το χρώμα. Κόλλησα με ταινία την κορδέλα στο πίσω μέρος του μολυβιού. Για την πίσω όψη, έκοψα μολυβάκια από χρωματιστό χαρτί με ψαλίδι που κόβει με σχέδιο. Κόλλησα το χαρτί με υγρή κόλλα.
     Ετοίμασα και τα υπόλοιπα μολυβάκια! Στην πίσω όψη μπορούμε να γράψουμε δυο λογάκια σε κάθε μαθητή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ενδεικτικά έγραψα σε ένα "Καλή σχολική χρονιά", για να δείτε πώς φαίνεται.
     
Ετοίμασα και το σχετικό πατρόν για περισσότερη βοήθεια. Η πίσω όψη είναι λίγο μεγαλύτερη για να μπορείτε να την κόψετε με παρόμοιο ψαλίδι με σχέδια. 

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης την ανάρτηση Γλυκά μολυβάκια 

6 σχόλια:

 1. πολύ όμορφη, έξυπνη και απλή κατασκευή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως δεν είναι πολύ δύσκολη και βγαίνει όμορφη! Δοκίμασέ το!

   Διαγραφή
 2. Κορίτσι μου, είσαι θησαυρός! Ευχαριστώ τεράστιο για το μοίρασμα των ιδεών! Κι αυτή η ιδέα σου υπέροχη! Μου φαίνεται -γιατί ΑΚΟΜΑ δεν ξέρουμε!!!!- πως θα ΞΑΝΑπάρω Πρώτη. Και μετά από τρία χρόνια στην Α'... βαριέσαι τον εαυτό σου, όχι απλά το υλικό που έχεις... Συνεπώς... ψάχνω να δω τι θα κάνω και πόσο γρήγορα μπορώ να το κάνω. Ουφ.

  Ευχαριστοφιλί και... ευτυχές το νέον έτος! ;)
  Μαριλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Μαριλία! Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τελικά πήρες ξανά Α; Σε καταλαβαίνω πάντως! Ελπίζω εδώ να βρεις ιδέες για ανανέωση!! Με το καλό να κυλήσει κι αυτή η χρονιά ομαλά και δημιουργικά!

   Διαγραφή
  2. O, ναι! Π ά λ ι > Πά λι > Πάλι Α'. Και μόλις έχω να γράψω το "χορταράκι" με τις φωνούλες σε 20 τετράδια. "Νν να νο νι νη"...

   Θα 'ρχομαι. Θα 'ρχομαι και μόλις λίγο ισορροπήσω ξανά σε μικρά... παπούτσια, έχω κάτι στο μυαλό μου και για το δικό μου υλικό και την καλύτερη οργάνωσή του. Ίσως σ' ενοχλήσω κατ' ιδίαν για το διαδικαστικό.

   Ευχαριστώ και πάλι!

   Διαγραφή
  3. Καλή δύναμη!!! Αν και έχω ακούσει για τις δυσκολίες τις Α, θα ήθελα κάποια στιγμή να τη δουλέψω. Ως τώρα δεν έχει τύχει ποτέ, γιατί μας παίρνουν αργότερα... Τέλος πάντων! Σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω στη διάθεσή σου!! :-)

   Διαγραφή