30 Νοεμβρίου 2014

Εύκολα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!


   Μπαίνουμε στο μήνα των Χριστουγέννων!! Έχουμε ήδη αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση! Μέσα στην εβδομάδα θα φτιάξουμε στολίδια και κατασκευές και θα στολίσουμε σιγά-σιγά. Αν δεν έχουμε αρκετά ή και καθόλου στολίδια για το δέντρο μας, δε μας πειράζει γιατί μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και γρήγορα. Μπορούμε να φτιάξουμε μερικά από ζύμη αλατιού-κανέλας ή σόδας και κορν φλάουρ, όπως έχουμε δείξει ή αν θέλουμε κάτι πιο απλό να φτιάξουμε όμορφα στολίδια από χαρτόνι.

  Παίρνουμε ό,τι χαρτόνια έχουμε: χρωματιστά, με σχέδια, με χρυσόσκονη, ανάγλυφα κ.ά. Σχεδιάζουμε κύκλους στο μέγεθος που θέλουμε και τους κόβουμε. Για κάθε στολίδι χρειαζόμαστε έξι στρογγυλά χαρτονάκια είτε ίδια είτε διαφορετικά μεταξύ τους. Εγώ χρησιμοποίησα δύο διαφορετικά για κάθε στολίδι και τα τοποθέτησα εναλλάξ. Αφού τα έχουμε κόψει: 
1. Διπλώνουμε τα χαρτόνια στη μέση.
2. Κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκο τόσο ώστε όταν διπλώνεται στη μέση να περισσεύει και από πάνω και από κάτω από το στολίδι. 
3. Δένουμε τις άκρες του σπάγκου σε κόμπο.
4. Ενώνουμε τα χαρτόνια ανά δύο με υγρή κόλλα. 
5. Πριν βάλουμε το τελευταίο χαρτόνι, τοποθετούμε το σπάγκο, όπως φαίνεται στην εικόνα.
6. Κλείνουμε τοποθετώντας το τελευταίο κομμάτι και περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα.

  Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα μπορούμε να φτιάξουμε πολύ ξεχωριστά στολίδια.  Δείτε μερικά σε πιο ζωηρά και έντονα χρώματα, που μπορείτε να εκτυπώσετε από το picklebums


Καλό μήνα να έχουμε!!!

2 σχόλια:

  1. Υπέροχες ιδέες με κέφι και φαντασία! Μπράβο! Ένα βραβείο από εμάς μαζί με τις ευχές μας!
    http://55dimotikosxoleio.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη κατασκευή και ειδικά για τα μικρά παιδάκια!
    https://echodeco.gr/xristougenniatika

    ΑπάντησηΔιαγραφή