19 Μαΐου 2015

Μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι!


Είμαι σίγουρη πως παιδιά και δάσκαλοι έχουμε ήδη υπολογίσει πόσες μέρες απομένουν για να τελειώσει και αυτή η σχολική χρονιά! Βρήκα μια ωραία ιδέα στο Lucky to be in first  για να αρχίσουμε να τις μετράμε αντίστροφα!


 Η κατασκευή είναι πάρα, πάρα πολύ απλή και πραγματικά γρήγορη! Κόβουμε λωρίδες από χρωματιστά χαρτόνια στο ίδιο μήκος και πλάτος. Πιάνουμε τις άκρες μιας λωρίδας με συρραπτικό και φτιάχνουμε τον πρώτο κρίκο. Περνάμε από μέσα μια άλλη λωρίδα, όπως στη φωτογραφία και τη συρράπτουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα χαρτονάκια μέχρι να ολοκληρωθεί η αλυσίδα! Βάζουμε όσα και οι μέρες που μένουν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία. Εγώ έβαλα 20 για να αρχίσω την αντίστροφη μέτρηση στις 27 Μαΐου.Στην αρχή έφτιαξα την αλυσίδα με χαρτόνια μήκους 20εκ και πλάτους 6εκ. Επειδή μου βγήκε αρκετά "σφιχτή", την έλυσα, έκοψα τις λωρίδες στη μέση κατά μήκος και έφτιαξα δύο αλυσίδες με κρίκους μήκους 20 εκ και πλάτους 3 εκ. 

Στη συνέχεια, σχεδίασα σε κίτρινο χαρτόνι έναν ήλιο για την κορυφή του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης. Τον ήλιο τον κόλλησα με ταινία στον φελοπίνακα. Ακριβώς από κάτω έβαλα μια πινέζα με μεγάλο κεφάλι και κρέμασα εκεί την χαρτονένια αλυσίδα. Αν δυσκολεύεστε, θα βρείτε το αρχείο με τον ήλιο για εκτύπωση, πατώντας το παραπάνω σχέδιο. ;-)

Κάθε μέρα θα κόβουμε από έναν κρίκο μέχρι να φτάσουμε στον ήλιο!! Μέσα στους κρίκους μπορούμε να έχουμε γράψει παροιμίες, ποιηματάκια, στιχάκια σχετικά με το καλοκαίρι ή μικρές δραστηριότητες για κάθε μέρα όπως κάναμε στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα.

27 και σήμερα!!!....

2 σχόλια: