17 Σεπτεμβρίου 2016

Αφίσες με τους αριθμούς και την αλφαβήτα για την Α'

  Όσοι από εσάς παρακολουθείτε τη σελίδα Teaching Therapy της Χριστίνας Κανάρια, θα έχετε ήδη, από την περσινή σχολική χρονιά, εντοπίσει ανάμεσα στα αρχεία του εκπαιδευτικού υλικού, τις πολύχρωμες αφίσες με τους αριθμούς 0-10 και την αλφαβήτα για την Α΄Δημοτικού. 

  Οι αφίσες με τους αριθμούς, όπως φαίνεται στην εικόνα, περιλαμβάνουν το σύμβολο κάθε αριθμού, την ονομασία του και την ποσότητα που αντιπροσωπεύει ο καθένας σε κουκίδες, γραμμές και σε λεπτά του ευρώ. Οι φιγούρες δείχνουν με τα χεράκια τους τόσα δαχτυλάκια όσα λέει ο αριθμός που συμβολίζουν και έχουν στο "σώμα" τους το αντίστοιχο πλήθος από βούλες, ρίγες, λουλουδάκια ή άλλα σχήματα. 
  Με το ίδιο φόντο, πλαίσιο και τα ίδια χρώματα είναι φτιαγμένες και οι καρτέλες με την αλφαβήτα. Κάθε καρτέλα έχει το κεφαλαίο, το πεζό γράμμα κι ένα σχεδιάκι της λέξης αναφοράς, που αρχίζει από αυτό το γράμμα. Δεν είναι γραμμένη η λέξη για να μη μπερδεύονται τα παιδιά με τα γράμματα που δεν έχουν διδαχθεί ακόμα.
   Εκτυπώστε τους αριθμούς και την αλφαβήτα και πλαστικοποιήστε τις αφίσες για να τις χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. 

7 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δε μου ανοίγει τη σελίδα και το αρχείο με τους αριθμούς. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ουτε εμενα...και εχω α ταξη...τις ηθελα παρα πολυ...προσπαθηστε να το φτιαξετε σας παρακαλουμε πολυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κι εμένα δε μου ανοίγει καθόλου η σελίδα με τους αριθμούς. Έχω κι εγώ Α΄τάξη και θα τις ήθελα πάρα πολύ για την τάξη μου. Προσπαθήστε σας παρακαλώ πολύ να το φτιάξετε! Σας ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο υλικό που μας δίνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι καρτέλες με τους αριθμούς είναι υπέροχες! Όμως δεν ανοίγει η σελίδα για εκτύπωση. Δείτε το σας παρακαλώ! Ευχαριστώ πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου στον υπόλογιστή σας, ανοίγετε το pdf και πατάτε το εικονίδιο με τον εκτυπωτή που εμφανίζεται.

   Διαγραφή
 6. Είδα ότι όντως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τη σελίδα και ενημέρωσα τη Χριστίνα που το διαχειρίζεται. Νομίζω πως τώρα λειτουργεί κανονικά. Δοκιμάστε και πείτε μου αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λήψη των αρχείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή