21 Σεπτεμβρίου 2016

O φάκελος οργάνωσης του δασκάλου

   Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της ανάρτησης με το φετινό μηναίο σχολικό ημερολόγιο, όπως είχαμε υποσχεθεί, είναι έτοιμο το αρχείο με διάφορα έγγραφα οργάνωσης για να συμπληρωθεί ο φάκελος του δασκάλου. Κάποιες σελίδες από το πακέτο θα τις εκτυπώσετε μόνο μία φορά για όλη τη χρονιά, ενώ άλλες θα πρέπει να βγουν σε περισσότερα αντίτυπα ανάλογα την περίπτωση.

  Στο πακέτο θα βρείτε έντυπα για την πρόοδο των μαθητών της τάξης ανά μάθημα και τρίμηνο, το ατομικό φύλλο προόδου του μαθητή, ονομαστικό κατάλογο της τάξης με τα τηλέφωνα επικοινωνίας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων, καθηκοντολόγιο των απόντων και ένα πίνακα για τα γενέθλια των παιδιών

  Εκτός από τα παραπάνω, μέσα στο αρχείο θα βρείτε και τη φόρμα για τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό της διδασκαλίας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε εκτύπωση και στις δύο όψεις του χαρτιού. Στο πρώτο φύλλο θα εκτυπώσετε μόνο την πρώτη σελίδα και σε όλα τα υπόλοιπα μπροστά τη δεύτερη σελίδα και πίσω την πρώτη.  Τοποθετήστε τα φύλλα όπως στη φωτογραφία, για να έχετε την εποπτεία ολόκληρης της εβδομάδας μαζί. 
 Και για να οργανώσουμε τις φετινές εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου, πέρα από τα ατομικά καρτελάκια με τα ονόματα των παιδιών, που είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα, σχεδιάσαμε το ετήσιο πλάνο προγραμματισμού, ένα φύλλο με έτοιμες υπεύθυνες δηλώσεις για τους κηδεμόνες και την κατάσταση συμμετοχής και παρουσίας των παιδιών στην εκδρομή. 

Το αρχείο θα το βρείτε εδώ. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας για να το βελτιώσουμε ή να προσθέσουμε κάτι ακόμα αν χρειάζεται. 

3 σχόλια:

  1. Καταρχάς να σας συγχαρώ για την πολύ πολύ όμορφη δουλειά σας και να σας ευχαριστήσω για τις ιδέες και το υλικό που ετοιμάζετε. Μόνο μία μικρή παρατήρηση: μην ξεχνάτε οτι στις τάξεις των σχολείων μας υπάρχουν και "δασκάλες" εκτός από τους "δασκάλους", καθώς και "μαθήτριες" εκτός από τους "μαθητές". Με κάθε εκτίμηση για το έργο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας! Πολύ καλή δουλεια! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή