12 Μαρτίου 2018

Η τοιχογραφία της άνοιξης στην τάξη μας!

Η τοιχογραφία στην τάξη μας-Σχ. έτος 2017-2018
   Πριν μερικά χρόνια είχα κάνει μία ανάρτηση με ιδέες για καλλιτεχνικές δημιουργίες, με αφορμή την Ιστορία της Γ' τάξης. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που είχαμε κάνει εκείνη τη σχολική χρονιά, ήταν και ένα κολάζ γιγαντοαφίσα, με έμπνευση από την τοιχογραφία της άνοιξης. Πρόκειται για την τοιχογραφία, που βρέθηκε στον προϊστορικό οικισμό του Aκρωτηρίου της Θήρας, η οποία απεικονίζει το βραχώδες τοπίο της Σαντορίνης πριν την ηφαιστειακή έκρηξη και υμνεί τον ερχομό της άνοιξης. Σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

  Τότε, είχα αντιγράψει το κομμάτι αυτής της τοιχογραφίας, που φαίνεται σε παράθεμα του βιβλίου στην όγδοη ενότητα, σε χαρτί του μέτρου. Τα παιδιά ανέλαβαν να του δώσουν χρώμα κολλώντας μικρές, χρωματιστές ψηφίδες από χαρτί. Για να ολοκληρωθεί η εργασία μας πήρε αρκετές μέρες μαζί με την προετοιμασία.
Σχ. έτος 2013-2014
   Για τον λόγο αυτό, έκανα μια προσπάθεια να ετοιμάσω ένα αρχείο, σε εκτυπώσιμη μορφή, για να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να υλοποιήσει στην τάξη αυτή την ιδέα, να το κάνει λίγο πιο εύκολα. Απλά, εκτυπώνουμε, κόβουμε πάνω στο περίγραμμα τα κομμάτια και τα ενώνουμε στην πίσω όψη. Αφήνουμε τους μαθητές μας να χρωματίσουν ή να γεμίζουν με πολύχρωμες χάρτινες ψηφίδες την αφίσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου