24 Μαρτίου 2018

Τσολιαδάκια με καθοδηγούμενη ζωγραφική

   Έχουμε παρουσιάσει την τεχνική της καθοδηγούμενης ζωγραφικής σε παλαιότερες αναρτήσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αυτή τη φορά, με τα τριτοτεταρτάκια μου, φτιάξαμε μόνοι μας μοναδικά τσολιαδάκια, για να στολίσουμε την πόρτα της αίθουσάς μας, για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. 

  Η καθοδηγούμενη ζωγραφική δεν είναι παρά ένας τρόπος να δείχνουμε στα παιδιά πώς να φτιάχνουν διάφορα σχεδιάκια, δίνοντάς τους οπτικοακουστικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Ξεκινάμε με τη διάσταση  και τον προσανατολισμό του χαρτιού μας, ανάλογα με αυτό που έχουμε να φτιάξουμε κάθε φορά. Για παράδειγμα, εδώ χρειαστήκαμε μισό φύλλο Α4 σε κάθετο προσανατολισμό. Κατόπιν, συνεχίζουμε με τη σχεδίαση, εξηγώντας τι ακριβώς θέλουμε να φτιάξουμε και πώς το κάνουμε.

  Αυτές είναι οι οδηγίες που ακολουθήσαμε. Στο τρίτο βήμα απλώς σβήνουμε μία γραμμή που δε θέλουμε να φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Τα καταφέραμε όλοι ανεξαιρέτως και τα τσολιαδάκια μας έγιναν μοναδικά υπέροχα! Τα κόψαμε περιμετρικά και τα κολλήσαμε στο τζάμι της εξώπορτάς μας. 

1 σχόλιο: