30 Μαρτίου 2018

Λαμπάδες με ρεταλάκια από κορδέλες

   Έτοιμες και οι φετινές μας λαμπαδίτσες, ευγενική χορηγία του σχολείου μας. Τις φτιάξαμε με ρεταλάκια από κορδέλες σε διάφορα χρώματα, σπάγκο, ξύλινα στολιδάκια και κόλλα σιλικόνης. Η κατασκευή είναι πολύ απλή και μπορει να γίνει εξ ολοκλήρου από τα παιδιά, αν αντί για σιλικόνη χρησιμοποιήσουμε απλή, υγρή κόλλα. Η διαδικασία είναι η εξής: 

Κόβουμε τις κορδέλες που έχουμε σε μικρά κομμάτια περίπου δέκα εκατοστών. Για κάθε λαμπάδα θέλουμε οκτώ με δέκα κομμάτια. Τοποθετούμε τις κορδελίτσες γύρω από τη λαμπάδα. Δένουμε με δυο τρεις κόμπους ένα σκοινάκι στη μέση για να μη μας φεύγουν οι κορδέλες. Μετά τυλίγουμε σφιχτά ένα κομμάτι σπάγκο γύρω γύρω και σταθεροποιούμε με κόλλα. Στο σχολείο, για οικονομία χρόνου, περνούσα και σφράγιζα εγώ με το πιστόλι σιλικόνης, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.


    Πάνω στον σπάγκο, τοποθετούμε με κόλλα το ξύλινο στολιδάκι. Τελειώνουμε κάνοντας ένα φιογκάκι από χρωματιστό σκοινάκι κάτω από το στολίδι, πάνω στο οποίο κολλάμε ένα μικρό ματάκι. 
      Αυτό ήταν! Γρήγορα, εύκολα και αξιοποιώντας ό,τι κορδελίτσες είχαμε, ετοιμάσαμε τις πολύχρωμες λαμπάδες μας για το βράδυ της Ανάστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου