29 Σεπτεμβρίου 2019

Ανθρώπινος κόμπος!


  Ο ανθρώπινος κόμπος (The human knot) είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων. Είναι ιδανικό για παιδιά άνω των 12 ετών. Παίζεται, ωστόσο, ευχάριστα και από παιδιά μικρότερης ηλικίας με τη βοήθεια και την καθοδήγηση ενός ενήλικα. Για να παίξουμε, χρειαζόμαστε δέκα με δεκαπέντε άτομα, αν και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και με πολύ περισσότερα (>30)! ;-)Οδηγίες

Αρχικά σχηματίζουμε έναν κύκλο.

Αφήνουμε τα χέρια και προχωράμε προς το κέντρο του κύκλου.

Με το δεξί μας χέρι, πιάνουμε το χέρι κάποιου συμμαθητή ή κάποιας συμμαθήτριάς μας. (Προσέχουμε να μην είναι του διπλανού/ της διπλανής μας!)

Με το αριστερό μας χέρι, πιάνουμε το χέρι άλλου συμμαθητή ή άλλης συμμαθήτριάς μας. (Επίσης προσέχουμε να μην είναι του διπλανού/ της διπλανής μας!)

Είμαστε δεμένοι σε κόμπο!

Προσπαθούμε να λύσουμε τον κόμπο. Συνεργαζόμαστε και καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε πάνω ή κάτω από τα χέρια των άλλων, να χαμηλώσουμε ή να σκύψουμε για να ξεμπερδευτούμε. Δεν αφήνουμε τα χέρια, αλλά μπορούμε να διορθώσουμε τη λαβή, αν χρειαστεί. για να βολευόμαστε καλύτερα.

Αν τα καταφέρουμε, θα σχηματίσουμε και πάλι έναν ωραίο κύκλο! Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί ο κόμπος να μη λύνεται, αλλά μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε!

Ανθρώπινος κόμπος-Β Δημοτικού 2019-2020

Ιδέα από το Gamebook και τις κατασκηνώσεις του CISV.

Περισσότερες ιδέες για παιχνίδια συνεργασίας θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου