20 Μαρτίου 2015

Χρωματιζουμε τα Ελληνάκια της Ε.Φακίνου!


   Σήμερα ασχοληθήκαμε με το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου "Τα Ελληνάκια", με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γιορτάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Διαβάσαμε το απόσπασμα που υπάρχει στο Ανθολόγιο της Α' και Β' τάξης, χρωματίσαμε τις σελίδες με τις ασπρόμαυρες ζωγραφιές και τις βάλαμε σε σειρά για να συνθέσουμε την ιστορία.


Το αρχείο που χρησιμοποιήσαμε είναι από το Teaching Therapy. Tο ετοιμάσαμε αρχικά για τους μαθητές της Χριστίνας σε σχολείο της ομογένειας στην Αμερική και τα παιδιά που μιλούν την ελληνική ως ξένη γλώσσα. Μπορεί, όμως, άνετα να δουλευτεί με όλα τα παιδιά στις μικρές τάξεις σε συνδυασμό με το κείμενο από το ανθολόγιο ή και το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου με όλη την ιστορία.
Όταν τα παιδιά θα έχουν χρωματίσει τις εικόνες, μπορούμε να τις ανακατέψουμε και να ψάξουμε όλοι μαζί να βρούμε με ποια σειρά πρέπει να τις τοποθετήσουμε για να διαβάσουμε την ιστορία. Εμείς αναρτήσαμε τις ζωγραφιές σ' έναν φελοπίνακα σε διάδρομο του σχολείου για να μπορούν και τα παιδιά από άλλες τάξεις να τις βλέπουν και να διαβάσουν το παραμύθι.3 σχόλια:

 1. Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog σας!
  Σας παρακαλώ, θα μπορούσατε να μου πείτε τι χρειάζεται να κάνω, για να κατεβάσω το παραπάνω αρχείο, καθώς δεν μου το ανοίγει ολόκληρο; Δεν μπορώ δηλαδή να το εντοπίσω ως pdf.
  Σας ευχαριστώ και πάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα!! Ευχαριστούμε πολύ!!! Για να κατεβάσετε το αρχείο, πατήστε τη λέξη αρχείο πιο πάνω. Θα σας παραπέμψει στη σελίδα του Teaching Therapy. Εκεί δίπλα στην εικόνα θα πατήσετε το κουμπί "Προσθήκη στο καλάθι". Στη συνέχεια θα πατήσετε επάνω στο στρογγυλό κουμπάκι με το καρότσι και θα ολοκληρώσετε την παραγγελία. Όταν ολοκληρωθεί η παραγγελία θα βρείτε το αρχείο στο e-mail σας σε μορφή pdf. Είναι εντελώς δωρεάν.

   Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ θερμά!
   Το κατέβασα επιτυχώς!
   Καλή συνέχεια!

   Διαγραφή