7 Μαρτίου 2015

Το χαλασμένο φαξ!


  Το χαλασμένο φαξ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας για όλες τις ηλικίες, παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού "το χαλασμένο τηλέφωνο". Το μήνυμα εδώ δεν μεταφέρεται προφορικά αλλά μέσω της ζωγραφικής στην πλάτη! Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει το "μήνυμα" από όλη την ομάδα και να φτάσει ακέραιο στο χαρτί. Κι αν ακόμα δεν φτάσει τουλάχιστον θα έχουμε περάσει καλά!

Αρχικά, ζωγραφίζουμε 10-20 διαφορετικά πράγματα σε μικρά χαρτάκια (ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ένα λουλούδι κλπ). Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες μέχρι δέκα ατόμων, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των μαθητών που έχουμε. Κάθε ομάδα κάθεται στο πάτωμα, έτσι ώστε ο ένας να βρίσκεται πίσω από τον άλλον σε μια ευθεία. 

Πώς παίζουμε;                                           Δείχνουμε στο τελευταίο παιδί της σειράς ένα από τα χαρτάκια με τα σχέδια. Αυτός προσπαθεί να κάνει το ίδιο σχέδιο με το χέρι του στην πλάτη του μπροστινού του. Εννοείται πως δε χρησιμοποιούμε χρώματα! Αν χρειαστεί, το επαναλαμβάνει άλλη μια φορά. Τότε ο μπροστινός ζωγραφίζει ό,τι κατάλαβε, με τον ίδιο τρόπο, στην πλάτη του επόμενου κ.ο.κ. μέχρι να φτάσει το μήνυμα στον πρώτο της σειράς. 

  Αυτός που βρίσκεται στην αρχή έχει μπροστά του ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι ή μπογιά και θα ζωγραφίσει ό,τι πιστεύει ότι σχεδίασε ο συμμαθητής του στην πλάτη του. Στο τέλος, θα συγκρίνουμε το αρχικό με το τελικό σχέδιο για να δούμε τι άλλαξε στην πορεία...

  Προαιρετικά, μπορούμε να πούμε πως κερδίζει η ομάδα που θα καταφέρει να μεταφέρει σωστά το μήνυμα ή αν παίξουμε με πολλά σχέδια, αυτή που θα το καταφέρει περισσότερες φορές. Όπως και να 'χει: 

Καλή διασκέδαση!

Ιδέα από το gamebook του C.I.S.V.
    

4 σχόλια:

 1. Τώρα... είναι τυχαίο που έρχομαι στο μπλογκ σου κάθε φορά που "στραβώνει κάτι" και φεύγω με σαφώς σχηματισμένο χαμόγελο εμπιστοσύνης;

  Ευχαριστοφιλί, κυρία μου! Καλή συνέχεια! ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) :-) :-) Τα μηνύματά σου λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για μενα Μαριλία! Να ΄σαι πάντα καλά!

   Διαγραφή