Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αντίστροφη μέτρηση της τελευταίας στιγμής!

    Δεκαέξι μερούλες μόνο έμειναν μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και την έναρξη των σχολικών διακοπών! Όσοι θέλατε να οργανώσετε μια αντίστροφη μέτρηση με τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι αλλά δεν έχετε προλάβει ακόμα, σας έχουμε μια πολύ πολύ γρήγορη και εύκολη πρόταση της τελευταίας στιγμής!

       Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δεκαπέντε μπαλονάκια πολύχρωμα ή σε γιορτινές κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις. Πριν τα φουσκώσετε, γράψτε σε μικρά χαρτάκια τις δραστηριότητες που έχετε σκοπό να κάνετε με τα παιδιά. Βάλτε τα χαρτάκια μέσα στα μπαλόνια, φουσκώστε τα και αριθμήστε τα. Ιδέες για δραστηριότητες στο σχολείο και έτοιμα καρτελάκια για εκτύπωση θα βρείτε εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε τις δραστηριότητες να τις γράψετε σε μια λίστα και τα μπαλόνια να είναι απλά αριθμημένα. 

    Κανονικά κάθε μέρα που περνάει σκάμε από ένα μπαλόνι και πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στα Χριστούγεννα! Εμείς τα δικά μας μία που τα λυπόμαστε, μία που δε φτάνουμε να τα σκάσουμε γιατί πρέπει να κάνουμε ακροβατικά, θα τα αφήσουμε εκεί να στολίζουν την τάξη μας! Κάθε μέρα θυμίζουμε σε ποιο χρώμα μπαλόνι βρισκόμαστε και τι αριθμό γράφει επάνω μιας και μόλις μάθαμε να τους διαβάζουμε!😛 Στο σχολείο, θα μας μείνουν δύο μπαλονάκια στο τέλος, εκτός κι αν μετρήσουμε αντίστροφα ως την τελευταία μέρα σχολείου. 😉 

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία ιδέα για τα φετινά Χριτπύγεννα 2017! Ακριβώς σε 3 μήνες δηλαδή! Ευχαριστώ για την ιδέα, θα την μεταφέρω στους μαθητές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουυ!! Έχετε πάρα πολύ χρόνο μπροστά σας για να βρείτε ιδέες για κάθε ημέρα και να την οργανώσετε όπως θέλετε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.