31 Ιανουαρίου 2014

Το δέντρο της αγάπης στην τάξη μας!


  Αυτή την εβδομάδα δούλεψα με ένα τμήμα δευτέρας και ήθελα πολύ, μετά από τόσους μήνες να κάνουμε όλοι μαζί μια κατασκευή, για να στολίσουμε την τάξη. Σκέφτηκα, λοιπόν, λόγω και της γιορτής Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει, να φτιάξουμε το δέντρο της αγάπης, που αντί για φύλλα, τα κλαδιά του στολίζουν πολύχρωμες καρδιές!! 


  Εκτύπωσα το αρχείο με τις δύο καρδιές, μία μεγάλη και μία μικρή. Έκοψα τις καρδιές και σχεδίασα το περίγραμμά τους σε χαρτόνια. Για οικονομία χρόνου, τους έδωσα έτοιμα τα χαρτόνια με το σχέδιο της καρδιάς κι έτσι το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να τις κόψουν και να γράψουν σε αυτές ό,τι αγαπούν. (Πέρυσι που είχα μεγαλύτερα παιδιά, τους μοίρασα φωτοτυπίες με το πατρόν και τις σχεδίασαν και τις έκοψαν μόνοι τους.) Χρησιμοποίησα χαρτόνια σε διάφορα χρώματα για να είναι το δέντρο μας πολύχρωμο!
  Κάθε παιδί έκοψε δύο καρδούλες και έγραψε πάνω δύο ή περισσότερα πράγματα που αγαπάει. Εγώ, εν τω μεταξύ, σχεδίασα σε ένα μεγάλο κίτρινο χαρτόνι έναν κορμό δέντρου με κλαδιά και το έκοψα. Την επόμενη μέρα, κόλλησα με την ειδική τσίχλα, τον κορμό κάτω από το παράθυρο της τάξης και καλούσα, ένα ένα, τα παιδιά να κολλήσουν τις καρδιές τους γύρω από αυτόν.
Το δέντρο μας είναι έτοιμο! 

  Αν δεν έχουμε την κόλλα τσίχλα, με λίγη υπομονή και αρκετή χαρτοταινία μπορεί ο κορμός να κολληθεί το ίδιο καλά. Εδώ βλέπετε το δέντρο που φτιάξαμε σε άλλο σχολείο με το τμήμα του ολοημέρου. 
Ολοήμερο Σχ.έτος 2013-2014
Τάξη Υποδοχής 2014-2015

Σχ. έτος 2015-2016


Σχ. έτος 2016-2017
Μπορείτε να βρείτε το φύλλο με τις καρδιές, πατώντας εδώ.

4 σχόλια:

 1. Σε περιμένει βραβείο στο μπλογκ μου πέρασε να το πάρεις από εδώ: http://maros-kindergarten.blogspot.gr/2014/01/blog-post_31.html
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολύ όμορφη η ιδέα σου!!! θα μπορούσες να ανεβάσεις και το πατρόν για το κορμό του δέντρου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί γιατί συνήθως το σχεδιάζω απευθείας σε μεγάλο κανσόν. Θα το ετοιμάσω όμως και θα ενημερώσω την ανάρτηση. Να είσαι καλά!

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις όμορφες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας!
   Για τη συγκεκριμένη κατασκευή θα ήθελα κι εγώ το δεντράκι σε πατρόν, μιας και δεν "πιάνουν" τα χέρια μου...:P

   Διαγραφή