26 Ιανουαρίου 2014

Τραγουδάμε την προπαίδεια του 3,4,6,7,8


  Θυμάστε κάποιες μέρες πριν, που ο φίλος και συνάδελφος, Γιάννης Σταράκης, μας πρότεινε να μάθουμε τραγουδιστά τα δέκα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, από το μεγαλύτερο στο μικρότερο; Με τον ίδιο τρόπο, όπως έχουμε πει,  μπορούμε να προσαρμόζουμε μελωδίες γνωστές σε στίχους που έχουμε φτιάξει, σχετικούς με αυτό που θέλουμε να θυμούνται τα παιδιά.

   Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα χρειαστεί να απομνημονεύσουν στα μαθητικά τους χρόνια, είναι  η προπαίδεια! Γιατί να μη φτιάξουμε, λοιπόν, διαφορετικά τραγουδάκια για κάθε αριθμό και να κάνουμε πιο ευχάριστη τη διαδικασία; Ποιος δεν έχει πει για την προπαίδεια του πέντε, το τραγουδάκι που λέμε όταν τα φυλάμε στο κρυφτό; (πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε...κοκ)
   Ο Γιάννης έχει ήδη ετοιμάσει τραγουδάκια για την προπαίδεια του 3, του 4, του 6, του 7 και του 8, τα έχει δοκιμάσει στην τάξη και μας διαβεβαιώνει πως τα παιδιά το διασκεδάζουν ιδιαίτερα, ενώ μαθαίνουν και θυμούνται πιο εύκολα την προπαίδεια! Οι μελωδίες που χρησιμοποίησε είναι το fur elize του Μπετόβεν, ο ύμνος του Παναθηναϊκού, τα παιδικά τραγούδια: ένα μικρό καράβι, αχ κουνελάκι και σχολείο των στρουμφ. Την ιδέα εμπνεύστηκε από τη συνάδελφό του Έφη Μπούσση, η οποία τα εφαρμόζει στην τάξη της με μελωδίες από άλλα τραγουδάκια. 
    Μπορείτε να τα ακούσετε, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο και να τα δοκιμάσετε στην τάξη ή να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε άλλα, πάνω σε δικά σας αγαπημένα τραγούδια ή μελωδίες.

http://www.youtube.com/channel/UCWx6dv6Xr2ukvjqpNJkwd3g?feature=watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου