Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικα δωρο-κουτάκια!


 Δέκα και σήμερα... Μένουν πλέον δέκα μέρες και μόνο δύο Σαββατοκύριακα, για να προετοιμάσουμε τα δωράκια που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά, πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έχω ήδη αναρτήσει δύο ιδέες για κεράσματα που έχω φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια.

 Για όσους, όμως, θέλουν να φτιάξουν κάτι πιο μικρό από το πουγκί-αστέρι ή την χριστουγεννιάτικη καραμέλα, τα δωρο-κουτάκια με λίγα καραμελάκια, σοκολατάκια, ένα μικρό γούρι για το νέο έτος ή ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει σε αυτά, είναι μια πολύ καλή λύση! Και μάλιστα σας ετοίμασα τέσσερα διαφορετικά σχέδια-πατρόν για να διαλέξετε ή για να έχετε ποικιλία στα δωράκια σας!

      Φτιάχνονται πολύ εύκολα! 
1. Απλά εκτυπώστε το πατρόν που σας αρέσει και αντιγράψτε το στο χαρτόνι. 
2. Κόψτε προσεκτικά όλες τις γραμμές ΕΚΤΟΣ από τις διακεκομμένες, τις οποίες πρέπει μόνο να τσακίσετε. 
3. Ενώστε τις πλευρές που δεν έχουν το σχέδιο με το συρραπτικό. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά στέκεται καλύτερα έτσι ;-)
4. Περάστε τη μία εγκοπή μέσα στην άλλη και τέλος...

Μένει μόνο να το γεμίσετε και να το χαρίσετε με αγάπη!

   
Αν έχετε χρόνο και δε θέλετε να είναι μονόχρωμα τα κουτάκια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο χρώμα ή άλλο είδος χαρτονιού για το έλατο, το αστέρι, το μπισκότο ή τη μπάλα χιονάνθρωπο. Αφού φτιάξετε το κουτί με τη βοήθεια του πατρόν, σχεδιάστε, στο άλλο χαρτόνι που θα επιλέξετε, ΜΟΝΟ το σχέδιο (και τα δύο κομμάτια). Κολλήστε κάθε κομμάτι πάνω στο αντίστοιχό του στο κουτί και είστε έτοιμοι!   

Με απλό χαρτί ή χαρτόνι άλλου χρώματος


Με χαρτόνι με χρυσόσκονη




Με οντουλέ και απλό χαρτόνι και λίγη ζωγραφική :P




Με απλό χαρτόνι και ζωγραφική


Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε ακόμα περισσότερους τρόπους για να γίνουν όμορφα.
Αν θέλετε να σχηματίζεται κάτι άλλο στο κουτάκι σας, μπορείτε να αντιγράψετε το πατρόν χωρίς το σχέδιο και να φτιάξετε το δικό σας στη θέση του.

Όπως και να 'χει, ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε, καλή σας επιτυχία!
Τα πατρόν θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφη ιδέα! θα τα κάνουμε στο σχολείο! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1.jpg Ελπίζω να σας αρέσει και η δική μας προσπάθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimi sko είμαι σίγουρη ότι θα είναι όμορφα! Όμως δε μου το εμφανίζει το αρχείο. Αν θες στείλε μου τη φωτογραφία σε μήνυμα στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/ideesgiadaskalous :-)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας! προπαντων θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για αυτό το υπέροχο blog και να ευχαριστήσω την Γαλήνη και όλους όσους συνεργάζεται για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!λέγομαι Κατερίνα,είμαι δασκάλα και δυστυχώς δεν μπορώ να κατεβάσω τα πατρον για τα κουτακια-δωράκια!τι μπορώ να κάνω:)))? ευχαριστώ εκ των προτέρων!:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερίνα! Να 'σαι καλά! Ανέβασα τα πατρόν σε ένα αρχείο pdf οπότε τώρα μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα εκτυπώσεις! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α

[Η ανάρτηση θα ενημερώνεται ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί και το υλικό.]   Ξεκινήσαμε, πριν λίγα χρόνια, με τη γραμματική της Γ ' και Δ ' τάξης. Συγκεντρώσαμε θεωρία και παραδείγματα σε δυο βιβλιαράκια-ευρετήρια. Στην Ε' και Στ' τάξη δίνεται το σχολικό εγχειρίδιο και γι' αυτό δεν φτιάξαμε ξεχωριστό υλικό. Για την Α' και Β', όμως, θέλαμε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Στις πρώτες τάξεις, τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη γραμματική. Θέλαμε, λοιπόν, αυτή η πρώτη "συνάντηση" να είναι όσο γίνεται πιο ευχάριστη για τους μικρούς μαθητές. Έτσι, αποφασίσαμε, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση , να μετατρέψουμε το τετράδιο της Γλώσσας της Α (σε πρώτη φάση και θα ακολουθήσει και της Β ) σε ένα διαδραστικό τετράδιο γραμματικής, με χρώμα, εικόνες και απλά παραδείγματα που θα διευκολύνουν την μάθηση των πρώτων γραμματικών κανόνων από τα παιδιά.