Τα στολιδάκια που έφτιαξα το Σάββατο επιτέλους στέγνωσαν (με τη βοήθεια της σόμπας μας, αλλά στέγνωσαν πάντως!). Θυμηθείτε πώς γίνονται στην ανάρτηση Στολίδια από ζύμη κορν-φλάουρ και μαγειρικής σόδας.
Τους πέρασα, λοιπόν, κόκκινες κορδέλες και έγραψα ευχές στο πίσω μέρος, με λεπτό ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Παρεμπιπτόντως, οι κορδέλες πέρασαν πολύ πιο εύκολα από τις τρύπες που είχα κάνει με το καλαμάκι, σε σχέση με αυτές που έκανα με την οδοντογλυφίδα, οπότε προτιμήστε το πρώτο, όταν τα κάνετε.
Στη συνέχεια, τα έβαλα ένα ένα σε μικρά, διαφανή, πράσινα πουγκάκια και τα έδεσα.
Τα πουγκιά με τα στολίδια, τα έβαλα όλα μαζί σε ένα καλάθι, στο οποίο έβαλα πρώτα μια στρώση τσαλακωμένο κόκκινο ριζόχαρτο για να μη χτυπηθούν τα στολίδια.
Το καλάθι με τα δωράκια ήταν έτοιμο!
Τα πουγκάκια στο καλάθι ήταν είκοσι ένα για τα εικοσι ένα παιδάκια της τάξης του Πάρη. Αλλά δεν τους ετοιμάσαμε μόνο αυτά! Όπως κάθε χρόνο, φτιάξαμε και φέτος τα γλυκά μας! Πέρυσι ψήσαμε μπισκότα ανθρωπάκια, αλλά φέτος είπαμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε cupcakes! Μικρά ατομικά κέικ, δηλαδή, που στολίσαμε με γλυκιά μαρέγκα και καραμελάκια! Ιδού:
Διάλεξα τη μαρέγκα γιατί είναι πιο ελαφριά από τη βουτυρόκρεμα και στέκεται χωρίς να χαλάει το σχήμα της. Και από γεύση ήταν τέλεια! Το έφαγαν όλο τα παιδιά! :D :D :D
Τελευταία πινελιά ήταν τα διακοσμητικά σπιτάκια και ταρανδάκια που κάρφωσα στα κεκάκια.
Τα έβαλα σε μία μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, την έδεσα με διαφάνεια και κορδέλα και τέλος! Έτοιμα για το σχολείο!
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα!
Καλές γιορτές
&
καλή ξεκούραση σε όλους τους συναδέλφους!
Πολύ όμορφα όλα! Μπράβο! Καλές γιορτές Γαλήνη μου!!! Υγεία και αγάπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Μάρω μου! Πάντα με τον καλό σου λόγο! Καλές γιορτές! Χρόνια πολλά κ καλά!
ΔιαγραφήΜε το καλαμάκι η τρύπα δεν γίνεται πολύ μεγάλη;; Δεν την έχω δοκιμάσει την συνταγή και η αλήθεια είναι ότι από μόνη μου θα το δοκίμασα με οδοντογλυφίδα! Μου κάνει εντύπωση που έγινε τρύπα με καλαμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Ελπίδα! Κάτω από την πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης, στις πρώτες σειρές του κειμένου υπάρχει ο σύνδεσμος που παραπέμπει στη διαδικασία κατασκευής. Εκεί θα δεις και φωτογραφίες με το άνοιγμα της τρύπας και με καλαμάκι και με οδοντογλυφίδα. Στις οδηγίες ανέφερα πως χρησιμοποίησα τα μικρά καλαμάκια (αυτά που είναι για τον espresso freddo ας πούμε). Εμένα με βόλεψαν πάρα πολύ γιατί έκαναν την ιδανική σε μέγεθος τρύπα για να περάσεις μετά την κορδελίτσα και έπαιρναν μαζί και το υλικό όπως σήκωνα το καλαμάκι από τη ζύμη. Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίες ιδέες!Μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Διαγραφή