2 Νοεμβρίου 2021

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη, με αφορμή τη σύνοδο COP26


Η τάξη μας συμμετέχει στην εκπαιδευτική καμπάνια ενημέρωσης των σχολείων για την κλιματική αλλαγή, που διοργανώνει η Twinkl, με αφορμή την σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), που διεξάγεται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 στη Γλασκώβη. 
  
Σε αυτή την καμπάνια, παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου καλούνται να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εικόνες που τους δημιουργούνται σχετικά με την κλιματική αλλαγή, μέσω της προσωπικής καλλιτεχνικής έκφρασης και της ζωγραφικής. Στο πλαίσιο της συζήτησης στην τάξη θα τεθούν ερωτήματα όπως:

  • Πώς πιστεύετε ότι θα είναι ο πλανήτης μας σε 50 χρόνια;
  • Πώς φαντάζεστε την τέλεια Γη;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε το 2021 για να έχουμε περισσότερη σιγουριά ότι το μέλλον στη Γη μας θα είναι καλύτερο;
H Twinkl αναζητά απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα με το δημιουργικό project έκφρασης: Draw Upon Earth-Ζωγραφίζοντας για τη Γη και μας προσκαλεί όλους να γνωρίσουμε καλύτερα τις σκέψεις των παιδιών για το θέμα της κλιματικής κρίσης. Οι σκέψεις των παιδιών θα αποτυπωθούν στις ζωγραφιές που θα φτιάξουν στο φύλλο εργασίας που συνοδεύει την εκπαιδευτική καμπάνια και περιλαμβάνει δύο κυκλικά σχήματα και δύο βασικές ερωτήσεις:

  • Πώς πιστεύουν ότι θα είναι η Γη σε 50 χρόνια και
  • Πώς φαντάζονται την τέλεια Γη
 


Τα παιδιά θα περιγράψουν πώς μοιάζει η Γη σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τη ζωγραφιά τους, θα επιλέξουν κάποια στοιχεία της και θα μιλήσουν περισσότερο γι' αυτά. Όταν ολοκληρώσουν τη δραστηριότητα, θα παρατηρήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο ζωγραφιές που δημιούργησαν. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχιστεί στην τάξη η συζήτηση για τους τρόπους που μπορούμε να περιορίσουμε την αρνητική επίδραση της κλιματικής αλλαγής, καθώς ένα βασικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι: 

Τι μπορούμε να κάνουμε το 2021 ώστε η κατάσταση στη Γη μας να είναι καλύτερη στα επόμενα 50 χρόνια;

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη Θεματική Ενότητα "Φροντίζω το Περιβάλλον".  Τα σχολεία θα λάβουν ένα δίπλωμα συμμετοχής και μία ηλεκτρονική κονκάρδα, που θα μπορούν να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους. Σε κάθε παιδί θα σταλεί ένα πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για να βρείτε το ΔΩΡΕΑΝ φύλλο εργασίας και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική καμπάνια και τον τρόπο συμμετοχής της τάξης ή του σχολείου σας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Twinkl: Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τη Γη, με αφορμή τη σύνοδο COP26.


Η συμμετοχή της Σοφίας από την τάξη μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου