23 Νοεμβρίου 2021

Φρουτοσαλάτα


Είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, στο οποίο συμμετέχουν όποιοι και όσοι θέλουν! Δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου προετοιμασία παρά μόνο να τοποθετήσουμε τις καρέκλες σε κύκλο! Όσοι παίζουν λοιπόν κάθονται σε καρέκλες στον κύκλο, εκτός από έναν παίκτη που στέκεται στη μέση του κύκλου. Δίνουμε σε όλους τους παίκτες ονόματα φρούτων. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρία ονόματα φρούτων. Αν είναι μεγάλος ο αριθμός των παικτών βάζουμε επιπλέον ονόματα φρούτων. 

            Ο παίκτης που είναι όρθιος φωνάζει ένα από τα φρούτα (πχ. μήλο!!). Όσοι είναι μήλα πρέπει να σηκωθούν και να βρουν μια άδεια θέση. Τώρα θα προσπαθήσει και ο παίκτης στη μέση να βρει μια θέση να κάτσει. Αυτός που θα μείνει χωρίς καρέκλα θα φωνάξει το επόμενο φρούτο κ.ο.κ. Αν πει φρουτοσαλάτα, τότε σηκώνονται όλοι και ψάχνουν καινούρια θέση!!

Στο σχολείο συνήθως παίζουμε το παιχνίδι με τα παιδιά, αλλά χωρίς τις καρέκλες. Βγαίνουμε στην αυλή και βάζω κύκλους ή σημάδια κάτω με ταινία ή κιμωλία που είναι οι "θέσεις" των παικτών στον κύκλο. Το καλό με τη φρουτοσαλάτα είναι ότι παίζεται άνετα σε κλειστούς χώρους αλλά και έξω, συμμετέχουν όλοι ταυτόχρονα γιατί είναι πάντα όλοι σε εγρήγορση και φυσικά είναι ό,τι πρέπει για να παίξουμε κι εμείς!

Δείτε εδώ πώς να αξιοποιήσετε το παιχνίδι ως δραστηριότητα ενσωμάτωσης πολυγλωσσικών πρακτικών στην τάξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου