19 Σεπτεμβρίου 2013

Γράμμα στον εαυτό μουΒρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να σκεφτούν πώς πέρασαν το καλοκαίρι και πώς θα ήθελαν να κυλήσει αυτή η χρονιά. Θα τους παροτρύνουμε λοιπόν να γράψουν, ο καθένας στον εαυτό του, ένα γράμμα, που δε θα το διαβάσει κανείς άλλος πέρα από τους ίδιους.


Ούτε εμείς. Σ' αυτό, μπορούν  να γράψουν πράγματα για τον εαυτό τους, αγαπημένες συνήθειες, στιγμές και φυσικά τις προσδοκίες τους για το καινούριο σχολικό έτος. Στις μικρότερες τάξεις μπορούμε να δώσουμε μία φόρμα να συμπληρώσουν για να βοηθηθούν. Αφού τη συμπληρώσουν, θα τη βάλουν σε ένα φάκελο μαζί με μια αγαπημένη τους ζωγραφιά, το περίγραμμα του χεριού τους και αν είναι εφικτό μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία τους, ίσως κάποια που θα έχουμε τραβήξει εμείς στην τάξη. Τους σφραγισμένους φακέλους, τους συγκεντρώνουμε και φυλάσσουμε ως τον Ιούνιο. Όταν φτάσει η στιγμή, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, θα μοιράσουμε τα γράμματα και αφού διαβάσουν ο καθένας το δικό του από μέσα τους, θα κάνουμε μια συζήτηση για όσα θα έχουν αλλάξει, όσα θα έχουν μείνει ίδια, όσα περίμεναν και πραγματοποιήθηκαν ή όχι και όσα θα βάλουν ως στόχο να πετύχουν την επόμενη χρονιά.

3 σχόλια:

  1. Και εγω θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να το εκτυπώσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Το αρχείο δεν υπάρχει σε εκτυπώσιμη μορφή. Είναι ένα δείγμα της μορφής που μπορεί να έχει το γράμμα για τις μικρότερες τάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή