Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μολυβοθήκη από τενεκεδάκι

      Μια απλή μολυβοθήκη, που μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε για το σχολείο ή το σπίτι, με ελάχιστα υλικά. Μαζεύουμε λοιπόν, μεγάλες και μικρές συσκευασίες από καφέ, μέλι, σάλτσα και διάφορα άλλα και τις μετατρέπουμε σε όμορφες και πάντα χρήσιμες μολυβοθήκες. Μπορούμε να φτιάξουμε και στο σχολείο με τα παιδιά για το θρανίο τους.
Υλικά
άδεια τενεκεδάκια, αυτοκόλλητο ρολό με σχέδια, μεζούρα, ψαλίδι, μολύβι

Διαδικασία 
1.Πλένουμε τα τενεκεδάκια πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
2.Μετράμε το ύψος και την περίμετρό τους με τη μεζούρα.
3.Σημειώνουμε στην πίσω όψη του ρολού τις διαστάσεις.
4.Κόβουμε το κομμάτι προσεκτικά.
5.Αφαιρούμε το χαρτί από το αυτοκόλλητο από τη μία άκρη.
6.Κολλάμε αυτή την άκρη στο τενεκεδάκι.
7.Σιγά σιγά καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.

Δείτε τις εικόνες με τη διαδικασία κατασκευής για περισσότερη βοήθεια.

      Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα τενεκεδάκια αυτά και ως συσκευασίες δώρων ή απλά να τα γεμίσουμε με καραμέλες, μπισκότα ή σοκολατάκια. Με τα μικρά τενεκεδάκια, φτιάχνουμε γιορτινά καλαθάκια με ζαχαρωτά. Δείτε το πασχαλινό καλαθάκι στην ανάρτηση πασχαλινό κέρασμα & ανακύκλωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.