21 Ιανουαρίου 2014

Εμείς στο ολοήμερο έχουμε καλούς τρόπους! [καρτέλες]

   Αύριο κλείνω μια εβδομάδα στο καινούριο σχολείο και αν και δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα κανονικά, έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι πώς θα στολίσουμε την αίθουσα, που είναι και αίθουσα σίτισης. Από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε είναι να μάθουμε καλούς τρόπους για την ώρα του φαγητού! Και όχι... δεν είναι αυτονόητα κάποια πράγματα... Γι' αυτό διάλεξα ορισμένα για να τα συζητήσουμε και ετοίμασα από μία καρτέλα για το καθένα, με την αντίστοιχη ζωγραφιά.

  Αφού εκτυπώσω και πλαστικοποιήσω τις καρτέλες, θα τις βάλω με ταινία στην αίθουσα για να τις βλέπουμε καθημερινά και να θυμόμαστε ότι έχουμε καλούς τρόπους! Θα ετοιμάσω όμως κι ένα φυλλάδιο με τις ίδιες καρτελίτσες σε μικρότερο μέγεθος και ασπρόμαυρες, για να τις χρωματίσουν τα παιδιά και να τις κρατήσουν.

Οι έγχρωμες καρτέλες για το ολοήμερο.    

Οι καρτέλες σε ασπρόμαυρη εκδοχή για να τις ζωγραφίσετε όλοι μαζί στην τάξη

Η φωτογραφία από την αίθουσα του ολοημέρου. Έβαλα τις καρτελίτσες πάνω από τους νεροχύτες που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα.

Οι καρτελίτσες στο δεύτερο σχολείο που τοποθετήθηκα. Πρόσθεσα και τη φράση "εμείς στο ολοήμερο έχουμε καλούς τρόπους" φτιαγμένη από διάφορα χρωματιστά χαρτόνια.

Ετοίμασα κι ένα αρχείο με ασπρόμαυρα σχέδια, για να χρωματίσει κάθε παιδί το δικό του και να μπορεί να το κρατήσει.
Φυλλάδιο για τα παιδιά.

17 σχόλια:

 1. Φανταστικές καρτέλες! Τις τυπώνω τώρα αμέσως!!! Σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι δημοσιεύσεις σου, ειδικά τα βιβλιαράκια (πχ μαθηματικών). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή με το οποίο φτιάχνεις τις εικόνες ή απλώς τις ζωγραφίζεις; Και ποια γραμματοσειρά χρησιμοποιείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) Ετοιμάζω κι άλλα βιβλιαράκια για κάποιες ενότητες στα Μαθηματικά, Ευγενία! Τις ζωγραφιές τις κάνω σε χαρτόνι με μαρκαδοράκι και μετά τις σκανάρω και τις επεξεργάζομαι κυρίως στο gimp. Τώρα για τις γραμματοσειρές, χρησιμοποιώ διάφορες που έχω κατεβάσει από το www.aka-acid.com. Στις συγκεκριμένες καρτέλες έχω γράψει με την diarygirl και στην πρώτη σελίδα με την 5yearsold. Θα βρεις πάρα πολλές ωραίες γραμματοσειρές σε αυτό το site και δωρεάν.

   Διαγραφή
 3. Υπέροχη δουλειά ! Γαλήνη μήπως έχεις τις καρτέλες τις μεγάλες σε ασπρόμαυρες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις έχω αλλά δεν έχω ετοιμάσει το σχετικό αρχείο. Μέσα στην ημέρα θα το ανεβάσω σε pdf! ;-)

   Διαγραφή