11 Απριλίου 2020

Πασχαλινό καλαθάκι από χαρτόνι

   Κάθε χρόνο, μεταξύ των κατασκευών που φτιάχνουμε με τα παιδιά για το Πάσχα είναι και ένα καλαθάκι. Συνήθως, επιλέγουμε να ετοιμάσουμε το καλαθάκι που βλέπετε, γιατί είναι σχετικά απλό και εύκολο να το φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται αρχικά, είναι να κόψουμε τετράγωνα χαρτόνια με μήκος πλευράς πολλαπλάσιο του 3, για να μπορούμε να τα χωρίσουμε στη συνέχεια σε τρία μέρη, πχ. 21x21 ή 24x24.


Με τη βοήθεια του χάρακα, χωρίζουμε κάθε πλευρά σε τρία ίσα μέρη, κάνοντας μικρά σημαδάκια με το μολύβι. Ενώνουμε τα απέναντι σημάδια και πάλι με τη βοήθεια χάρακα. Μέσα στο μεγάλο τετράγωνο σχηματίζονται εννέα μικρά τετράγωνα. Τσακίζουμε τις δύο μεγάλες κάθετες και οριζόντιες γραμμές. Κόβουμε στα σημεία που φαίνονται στη φωτογραφία. Αυτή είναι η βάση μας για το καλάθι.


 Το χαρτόνι μας έχει τις τσακίσεις που μας οδηγούν στο πώς να το κλείσουμε. Κόβουμε λωρίδες από χαρτόνι, περίπου 20 εκ επι 1,5 εκ. Συρράπτουμε τη λωρίδα με τα τρία τετραγωνάκια που έχουμε διπλωσει όπως στην πρώτη φωτογραφία. Κάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Μπορούμε να κολλήσουμε τα πλαϊνά με κόλλα και μετά να βάλουμε τη λωρίδα για χεράκι. Προσωπικά προτιμώ το συρραπτικό. 


Το καλαθάκι είναι έτοιμο. Γεμίζουμε με χόρτο κατασκευών, βαμμένα αυγά που έχουν βάψει μόνα τους τα παιδιά ή διακοσμητικά και γλυκίσματα. 


Τα καλαθάκια που έφτιαξαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μου το 2017-2018

Τα καλαθάκια που ετοιμάσαμε για τα πρωτάκια μας το 2018-2019 πριν βάλουμε τα αυγουλάκια μέσα.

Ιδέα από το Homemade gifts made easy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου