18 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς αισθάνεσαι σήμερα;

    Αντί για το δέντρο των συναισθημάτων, ή και συμπληρωματικά, μπορούμε να φτιάξουμε μια αφίσα με φατσούλες-σκιτσάκια που αναπαριστούν διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις. Όπως και στο δέντρο, έτσι κι εδώ
οι μαθητές θα κολλούν το όνομά τους στη φατσούλα που τους εκφράζει καλύτερα και θα τους δίνουμε τη δυνατότητα, ανά κάποια διαστήματα, να μιλήσουν γι' αυτό και αν θέλουν, να πουν γιατί αισθάνονται έτσι.
    Υπάρχουν πολλά σχέδια στο διαδίκτυο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αφίσα. Εμένα μου άρεσαν αυτά της εικόνας. Τα εκτύπωσα και τα αντέγραψα σε χαρτί του μέτρου για να φτιάξω μια μεγάλων διαστάσεων αφίσα. Στη συνέχεια, την έντυσα με διαφανές αυτοκόλλητο (αυτό που βάζουμε στα σχολικά βιβλία) για να κολλάμε και να ξεκολλάμε τα χαρτάκια, χωρίς να καταστρέφεται.
   Τη συγκεκριμένη αφίσα, τη χρησιμοποιήσαμε και ως βοήθημα για την απόδοση συναισθημάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια σε εκθέσεις.  Επίσης, όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο, ένας ένας προσπαθούσαν να μιμηθούν την έκφραση κάποιου σκίτσου και οι υπόλοιποι έπρεπε να καταλάβουν ή να μαντέψουν ποιο σκίτσο είχε διαλέξει ο συμμαθητής τους.
   Την εικόνα με τα συναισθήματα στα αγγλικά θα τη βρείτε εδώ.

6 σχόλια:

 1. το λατρεβω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καταπληκτική δουλειά.Θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να βρω τέτοιες φατσούλες στο internet? Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Εδώ θα βρεις την εικόνα με τα συναισθήματα στα αγγλικά: http://www.google.gr/imgres?biw=1280&bih=699&tbm=isch&tbnid=N1F8ZbYuqrJWqM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fourtoysstories.wordpress.com%2F2012%2F01%2F09%2Fhow-are-you-feeling-today%2F&docid=Nx_-oOBWZGRMjM&imgurl=http%3A%2F%2Fourtoysstories.files.wordpress.com%2F2012%2F01%2Fhowareyou_grey1.gif&w=364&h=562&ei=b6X3UsLHL6KN0AWk2oHgDQ&zoom=1&ved=0CH8QhBwwDw&iact=rc&dur=1115&page=1&start=0&ndsp=22

   Διαγραφή
 3. Εξαιρετική δουλειά! Αυτόν τον καιρό ασχολούμαι κι εγώ με ένα πρόγραμμα σχετικό με τα συναισθήματα και θα ήθελα να τον φτιάξω κι εγώ αυτόν τον πίνακα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς μεγέθυνες τα πρόσωπα. Εγώ αποθήκευσα την εικόνα και την άνοιξα με το πρόγραμμα της ζωγραφικής. Έπειτα προσπάθησα να τα αντιγράψω ένα ένα στο word σε μέγεθος Α4 αλλά βγαίνουν θολά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να 'σαι καλά Βασιλική! Αυτή την αφίσα την έφτιαξα πριν 3 χρόνια περίπου στο χέρι. Τα έβλεπα μικρά και τα έφτιαχνα με μολύβι σε χαρτί του μέτρου. Μετά τα πέρασα με μαρκαδόρο και έγραψα από κάτω τις λέξεις. Αν δυσκολεύεσαι να το κάνεις έτσι, μπορείς να εκτυπώσεις αυτά που έφτιαξες κι ας είναι θολά. Βάλε από πάνω ένα άσπρο χαρτί και αντίγραψέ το με ένα μολυβάκι. Μπορείς να τα κολλήσεις στο παράθυρο για να φαίνονται καλύτερα. Μετά τα περνάς με μαρκαδόρο και θα είναι έτοιμα!

   Διαγραφή