25 Οκτωβρίου 2013

Το μικρό βιβλίο των κλασμάτων


       Μαθηματικά πέμπτης δημοτικού... ακέραιοι, κλάσματα, δεκαδικοί, γεωμετρία ανακατεμένα σ' ένα βιβλίο κι εμείς προσπαθούμε να τα οργανωσουμε και να τα συμμαζέψουμε όσο γίνεται. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει κάπως.
        Πριν τρία χρόνια μια μαθήτριά μου, μου έδωσε κάποιες σημειώσεις, που είχε δώσει στην τάξη που είχα, η προηγούμενη τους δασκάλα (της οποία το όνομα δεν γνωρίζω, δυστυχώς, αλλά την ευχαριστώ), στις οποίες ήταν μαζεμένη σχεδόν όλη η θεωρία για τα κλάσματα. Αυτές τις σημειώσεις τις επεξεργάστηκα, πρόσθεσα σχήματα και εικόνες που να ταιριάζουν στα παραδείγματα και τις μοίρασα στους μαθητές μου με τον τίτλο "Το μικρό βιβλίο των κλασμάτων".
    Αποτελείται από τρία φύλλα Α4. Όταν θα το κατεβάσετε, μπορεί να σας φανεί ότι οι σελίδες είναι ανακατεμένες, όμως δεν είναι. Εκτυπώστε το αρχείο. Βγάλτε φωτοτυπίες δύο όψεων (σελ1-2) (3-4) (5-6). Τοποθετήστε τις όπως φαίνονται στις εικόνες. Διπλώστε στη μέση και είναι έτοιμο!

Εκτυπώστε το αρχείο με το "Μικρό βιβλίο των κλασμάτων".

6 σχόλια:

 1. Πολύ καλό, σαν μαμά σας ευχαριστώ για τη βοήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαιρόμαστε πολύ που μπορούμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο! Καλή συνέχεια!

   Διαγραφή
 2. Πολύ περιεκτικό και κατανοητό για τα παιδιά μας
  Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια σας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ευχαριστούμε τόσο μα τόσο πολύ για την υπέροχη αυτή συνολική δουλειά σου , που μοιράζεσαι μαζί μας !!! Σπουδαίο δώρο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιρετική δουλειά..μπράβο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή