30 Οκτωβρίου 2013

Class Dojo! Και η διαχείριση της τάξης γίνεται πολύ πιο εύκολη! Μαγικό και πανεύκολο!


       Σήμερα, εντελώς τυχαία, μέσα από σχόλια ξένων συναδέλφων στο facebook, γνώρισα το Class Dojo και ενθουσιάστηκα! Τι είναι αυτό; Είναι ένας εύκολος και άμεσος τρόπος διαχείρισης της τάξης μέσω ενός λογισμικού!


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι :
- να έχετε ένα laptop/pc/tablet στην τάξη (αν είναι εφικτό και προβολέα)
- να έχετε σύνδεση στο internet
- να μπείτε στην ιστοσελίδα
- να δημιουργήσετε δωρεάν το λογαριασμό σας
- να φτιάξετε την τάξη σας, δίνοντας στα avatar τα ονόματα των μαθητών σας
και είστε έτοιμοι!

     Το έχετε ανοιχτό στην τάξη και δίνετε ή παίρνετε πόντους από τους μαθητές σας, ανάλογα με το αν παρουσιάζουν επιθυμητές ή μη συμπεριφορές.
     Το Class Dojo έχει έτοιμες τις καρτέλες με τις επιθυμητές και μη συμπεριφορές στα αγγλικά, αλλά εσείς μπορείτε να τις επεξεργαστείτε στα ελληνικά, να αφαιρέσετε όποιες δεν θέλετε και να προσθέσετε τις δικές σας (δείτε τις παρακάτω εικόνες)!

Επίσης σας δίνει κωδικούς για τους μαθητές, ώστε να μπορούν να βλέπουν τα στατιστικά τους από το σπίτι ή το σχολείο και να επεξεργαστούν μόνοι τους το avatar τους.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά με τον μαθητή της εβδομάδας ή την ομάδα της εβδομάδας!


Επισκεφτείτε το Class Dojo !

14 σχόλια:

 1. Πολυ καλο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! θα το χρησιμοποιήσω!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε λίγο καιρό μάλλον θα υπάρχει και στα ελληνικά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το δουλεύω εδώ και δύο χρόνια και είχε πολύ καλά αποτελέσματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειναι εγκεκριμενο απο το υπουργειο παιδειας; θελουμε αδεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Σταματίνα! Το class dojo είναι ένα σύστημα επιβράβευσης όπως και τα αυτοκόλλητα στις καρτέλες ή τις χαρούμενες φατσούλες και τα βραβεία που δίνουμε στα παιδιά.

   Διαγραφή
 5. Μου άρεσε πολύ η ιδέα αλλά κόλλησα στο ότι ζητάει προσωπικές πληροφορίες των παιδιών. Εσείς που το χρησιμοποιείτε
  πήρατε άδεια από τους γονεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν φτιάχνω τη νέα τάξη μου, γράφω το ονοματεπώνυμο των μαθητών μου και τίποτα άλλο. Μετά ορίζω τις δράσεις και συμπεριφορές που θα επιβραβεύονται και με πόσους πόντους η καθεμία και είμαι έτοιμη. Δε μου έχει ζητηθεί υποχρεωτικά κάποιο άλλο προσωπικό στοιχείο μέχρι τώρα. Άδεια από τους γονείς θα χρειαστεί αν χρησιμοποιήσουμε και τις υπόλοιπες επιλογές της εφαρμογής, για είσοδο του μαθητή και γονέα στο σύστημα από το σπίτι, με δικούς τους κωδικούς, ώστε να παρακολουθούν την πρόοδό του ανά πάσα στιγμή.

   Διαγραφή
 6. ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΚΑ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΤΡΙΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η εφαρμογή έχει παρουσιολόγιο. Όταν ένας μαθητής λείπει, παίρνει απουσία. Έτσι οι πόντοι που δεν παίρνει εκείνη την ημέρα ή τις ημέρες που λείπει δεν επηρεάζουν την εικόνα του στο class dojo. Άλλωστε με την εφαρμογή αυτή δε μετράμε ποιος έχει πιο πολλούς πόντους συνολικά. Κάθε μαθητής επιβραβεύεται με πόντους για τη συνέπειά του π.χ., τη συμπεριφορά του, την συμμετοχή του, την πρόθεση να βοηθήσει τον συμμαθητή του, ό,τι έχει ορίσει ο καθένας τέλος πάντων. Αν κάπου έχει λιγότερους πόντους, είναι απλά ένας τρόπος για να δει σε τι μπορεί να βελτιωθεί. Δεν λέμε ο τάδε συγκέντρωσε πιο πολλούς πόντους κλπ.

   Διαγραφή