22 Οκτωβρίου 2013

Η "μυστική" ομάδα της εβδομάδας!!!

               
                 
      Μετά από παρότρυνση του συναδέλφου και πρώην δασκάλου μου στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών, Γιάννη Σταράκη, σχεδίασα ένα βραβείο, στο πρότυπο του μαθητή της εβδομάδας, για την ομάδα της εβδομάδας. Για όσους δουλεύουν την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να αποδίδουν αποτελεσματικότερα οι ομάδες.
   Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή του μαθητή της εβδομάδας. Στην αρχή της εβδομάδας, κληρώνουμε, μπροστά στους μαθητές μας, το όνομα μίας από τις ομάδες της τάξης μας, χωρίς να τους το ανακοινώσουμε. Για να βραβευθεί η ομάδα που έχει κληρωθεί, πρέπει να τηρεί τους κανόνες συνεργασίας και τα μέλη να ανταποκρίνονται στους ρόλους που θα έχουν αναλάβει, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάθε Παρασκευή θα γίνεται η βράβευση. Μπορείτε να βγάζετε ένα αντίτυπο του βραβείου για κάθε μέλος, ή ένα για όλη την ομάδα και να το αναρτήσετε σε μια γωνιά φτιαγμένη για τις βραβευμένες ομάδες.
     Τα προνόμια που θα κερδίζουν τα μέλη της βραβευμένης ομάδας, μπορεί να είναι επιπλέον πόντοι (αστεράκια, αυτοκόλλητα, σφραγίδες, βόλοι στο βάζο της κάθε ομάδας ή όποιο άλλο σύστημα επιβράβευσης χρησιμοποιείτε), ή η δυνατότητα να επιλέξουν το παιχνίδι ή τη δραστηριότητα που θα κάνει όλη η τάξη την επόμενη ελεύθερη ώρα.
      Μοιραστείτε στα σχόλια τη δική σας ιδέα για επιβράβευση μιας ομάδας!
      
      


7 σχόλια:

 1. Υπάρχει στα αγγλικά
  Αν υπάρχει γράψε μου τον συνδεσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Άγγελε! Η ομάδα της εβδομάδας ήταν έμπνευση του συναδέλφου Γιάννη Σταράκη που δούλευε με ομάδες στην τάξη του, βασισμένη στο μυστικό μαθητή της εβδομάδας. Για τον μυστικό μαθητή μπορείς να δεις εδώ: http://growingkinders.blogspot.gr/search?updated-max=2011-01-17T16:17:00-06:00&max-results=15 . Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σε αρκετές ακόμα σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείς να ψάξεις για student of the week ή mystery person.

   Διαγραφή
 2. Καλησπέρα, Γαλήνη. Συγχαρητήρια για τον ιστότοπο. Παίρνουμε αξιόλογες ιδέες που εφαρμόζονται ευχάριστα και εύκολα στις τάξεις μας. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα της 'μυστικής' ομάδας της εβδομάδας όποως και του 'μυστικού' μαθητή, την οποία ήδη εφαρμόζω και πάει καλά. Θα ήθελα να τους δίνω και τα βραβεία που έχεις φτιάξει. Πώς μπορώ να τα εκτυπώσω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω, το ξέρω... Είναι πολύυυυ αργά.. αλλά όχι τόσο αργά για τη νέα σχολική χρονιά! Σύντομα θα ενημερώσω τις δύο αναρτήσεις με τα αρχεία και θα το ανεβάσω στη σελίδα στο facebook.

   Διαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. O Γιάννης έχει μοιραστεί μαζί μας πολλές και εξαιρετικές ιδέες! Δες και τις υπόλοιπες πατώντας τον σύνδεσμο με το όνομά του στις ετικέτες κάτω από την ανάρτηση.

   Διαγραφή
 4. Σας ευχαριστούμε για τις τέλειες ιδέες! Θα τις εφαρμόσω στα τμήματα που διδάσκω Τέχνη. Εχουν αρκετά ανήσυχα παιδιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή